TERÉZVÁROSI ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK
NAPKÖZI OTTHONA
EMAIL CÍMÜNK
TELEFONSZÁMUNK
+36 (1) 311 2230

Zenefoglalkozás a TERÉZÉNO-ban

2018-06-29 21:13

2018. május 15-én a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona zenés délelőttre invitálta a Benczúr utcai idősklubot.

A TERÉZÉNO-ban nagy hagyománya van a zeneterápiás célú foglalkozásnak. A terápiás tevékenység célja, hogy a kliens személyek felé forduljon, hatást gyakoroljon rájuk, s az élmények személyiségképüket kedvezően befolyásolja.

A foglalkozást Turáni Csongor, a M.É.Z. együttes alapítója, a skót és magyar népzene jeles képviselője vezette.

Az idősek és fogyatékkal élő fiatalok nagyon várták a közös zenélést, mindenki legjobb tudása szerint vett részt benne. A didaktikailag is megtervezett, jó hangulatú foglalkozás - hétről hétre - nyújtja a megszokott, állandó elemekkel tarkított gyakorlatokat, valamint az új feladatokat (pl. ritmusgyakorlatok, új dal tanulása).

A zenedélelőttön nagy szerepet kaptak a népdalok, de a slágerek sem maradtak el, melyek gitárkísérettel csendültek fel, a résztvevők legnagyobb örömére.

A rendezvény célja az volt, hogy a zene ölelje át az arra érzékeny és fogékony embereket, hidat építsen sérült és ép, idős és fiatal között, s egy kellemes, vidám ünnepi alkalmat teremtsen. A foglalkozás lehetőséget adott egymás alaposabb megismerésére, barátságok és szakmai kapcsolatok kialakítására, elmélyítésére, tapasztalatcserére is.
 

További információért kattintson ide:
http://www.terezvaros.hu/news_details/1714/a-zene-az-elfogadast-is-segiti/0/