TERÉZVÁROSI ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK
NAPKÖZI OTTHONA
EMAIL CÍMÜNK
TELEFONSZÁMUNK
+36 (1) 311 2230

PRO CARITATE DÍJ

2022-11-26 22:47

2022. november 18-án PRO CARITATE díj miniszteri elismerést kapott a TERÉZÉNO terápiás munkatársa, Kiácz Krisztina.

 

A díj a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért, a szociális szakmák területén végzett kiemelkedő tevékenység elismerésére, a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében, illetve az ezzel foglalkozó intézményekben kifejtett, továbbá a miniszter feladatkörébe tartozóan az esélyteremtés előmozdítása területén végzett kiemelkedő szakmai, közszolgálati, karitatív tevékenység, valamint a nyugdíjbiztosítás terén a nyugdíjasokért végzett munkáért adományozható.

.

Szakmai tevékenység, életút bemutatása:

Kiácz Krisztina Éva 1989-ben kezdte pályáját.

Első munkahelye a Fővárosi Rege Utcai Csecsemőotthon volt, ahol 8 éven át állami gondoskodásban részesülő csecsemők és kisgyermekek teljes körű ellátását és gondozását végezte, gondozónőként.

Gyógypedagógiai asszisztens szakképesítés megszerzése után 1998-ban a Reménysugár Habilitációs Intézetbe került, ahol 19 évig dolgozott. 2003-ban megszerezte gyógypedagógus, értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos tanár diplomáját. Fejlesztőpegógusként súlyosan és halmozottan sérült fiatalok egyéni és kiscsoportos fejlesztését végezte, folyamatosan biztosítva kliensei számára az állandóságot és a kiszámíthatóságot. 

2017 óta a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (TERÉZÉNO) terápiás munkatársa.

A TERÉZÉNO-ban felnőtt korú értelmi sérült- és halmozottan sérült személyek gyógypedagógiai fejlesztésével, készségfejlesztésével, valamint hasznos szabadidős programok szervezésével foglalkozik. Tervezi és szervezi az intézmény szakmai munkáját, irányítja a gondozók munkacsoportját.

Vállalt feladatait mindenkor lelkiismeretesen, a lehető legmegalapozottabb tudással, felkészültséggel, kompetenciával végzi. Az intézményben folyó tevékenysége empátiát, kiváló kommunikációs készséget, szakmai elkötelezettséget kíván, melyeknek birtokában van, Kiváló elméleti tudása mellett a szociális ágazatban gyakorló szakemberként is széleskörű tapasztalattal rendelkezik.

Kiácz Krisztina Éva 33 éve közalkalmazott, a szó legszorosabb értelmében mindig mások jólétéért dolgozott. Pályája, elkötelezettsége példaértékű. Szeretettel és türelemmel végzett munkája méltóvá teszi a miniszteri elismerésre.

 

Gratulálunk az elismeréshez!